Imovina

Što Milorad Dodik ima?

Vijesti / Flash | 19. 01. 2017. u 08:14 Z.S.
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Sjedinjenih Država nametnula je sankcije predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku jer je procijenila da je on prijetnja Daytonskom sporazumu čije odredbe opetovano krši, potvrdilo je u utorak navečer američko veleposlanstvo u Sarajevu.

"Milorad Dodik usprotivio se Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine i prekršio zakon, te predstavlja značajnu prijetnju u vezi sa ometanjem provedbe Daytonskog sporazuma. Ova mjera pokazuje naše čvrsto opredjeljenje za Daytonski sporazum, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i kontinuiranu europsku integraciju zemlje", stoji u izjavi dostavljenoj medijima.

Kaznene mjere nametnute Dodiku znače da će svaka njegova imovina, a koja je u posjedu ili pod kontrolom osoba iz SAD ili koja se nalazi unutar SAD biti blokirana. Državljanima SAD-a također su zabranjene sve transakcije koje uključuju Dodika.

Kako pišu bh. mediji, Dodik posjeduje ogromno imanje u Bakincima, selu kraj Laktaša. Tamo ima čak tri vile, a najmanja ima oko 700 kvadrata, posjeduje i bazen kojeg je renovirao prije nekoliko godina za oko 250.000 maraka.

CIN: Imovina političara - Milorad Dodik


Što se tiče obiteljske imovine, njegov brat Goran Dodik navodno je vlasnik ogromnog imanja u Potkozarju, a u Aleksandrovcu se smjestila i njegova vila. Sumnja se i da je nekoliko puteva izgrađeno specifično zbog potreba Dodika i njegove obitelji. Zbog njegove želje da ima direktno spajanje na autocestu Banjaluka-Gradiška, mijenjan je i čitav projekt autoceste uz procijenjeni trošak od oko deset milijuna konvertibilnih maraka.

Navodno je čak i do očeve kuće izgrađena posebna cesta uz naredbu ili blagoslov s vrha Republike Srpske, prenosi Express.hr.

Sumnja se da je i vlasnik vile u mondenom talijanskom ljetovalištu na obalama jezera Como, ali i da posjeduje ogromnu imovinu u Srbiji.

Mediji prenose da je Dodik vlasnik velebnog imanja na Fruškoj gori, nekoliko stanova i drugih nekretnina u Novom Sadu te vilu i nekoliko stanova u Beogradu. Budući da nije poznato koliko i kakve imovine posjeduje Dodik u SAD-u, ostaje tek za vidjeti koliko će biti učinkovite najavljene sankcije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close