Donacija

Stiže novih 10.000 doza cjepiva iz Srbije

Vlada Srbije odlučila je donirati novih 10.000 doza cjepiva AstraZeneca BiH.
Vijesti / Flash | 08. 04. 2021. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Srbije usvojila je danas odluku o donaciji dodatnih 10.000 doza cjepiva AstraZeneca Sarajevu, priopćila je premijerka Srbije Ana Brnabić.

"Večeras ili sutra ujutro poslat ćemo 10.000 cjepiva Sarajevu. Želimo pomoći našim susjedima i prijateljima koji se bore protiv epidemije koronavirusa", rekla je Brnabić novinarima u Vladi Srbije.

Ona je poručila kako će Srbija, koliko god bude moguće i u budućnosti nastojati kontinuirano pokazivati solidarnost prema drugima.

"Ne možemo biti sigurni, dok cijela regija ne bude sigurna", rekla je Brnabićeva.

Brnabić je je izjavila kako joj je neizmjerno drago ako predstavnici institucija u Prištini zaista žele ponovo započeti dijalog, prenosi N1.

"To je najbolja moguća vijest. Bile su ranije najave kako to premijeru Aljbinu Kurtiju nije prioritet, već mu je peta, šesta stavka na dnevnom redu… Drago mi je ako se njihov stav promijenio, to je vrijedno za sigurnost i stabilnost regije", rekla je Brnabić.

Na pitanje razmišlja li o priključivanju dijalogu, Brnabić je rekla kako je glavni pregovarač Beograda predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Dodala je kako ona ne bježi od sudjelovanja u razgovoru, ako bude potrebno.

"Vidjet ćemo tko će sudjelovati u dijalogu. Dijalog moderira EU, ako treba i ja ću sudjelovati, od toga ne bježim, kao ni od bilo kakve odgovornosti ili zadatka koje se stavlja pred mene kao premijerku Srbije", rekla je Brnabić.

Kopirati
Drag cursor here to close