Povećane kontrole

Stigli turisti stigli i džeparoši: MUP je spreman za sezonu

Početkom svake turističke sezone MUP pravi plan osiguranja
Vijesti / Flash | 19. 07. 2018. u 15:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolaskom turističke sezone i povećanog broja turista koje borave u Mostaru, koji je prošle godine bilo oko milijun, dolazi se i do veće mogućnosti vršenja džeparenja, ali Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije i ove godine spremno je za sezonu.

Povećane kontrole oko Starog grada

''Početkom svake turističke sezone MUP pravi plan osiguranja, tako je pojačana kontrola policijskih ophodnji oko crkve svetog Petra i Pavla, stare gradske jezgre, uže jezgre oko Starog mosta i Fejićeve ulice'', rekao je za Bljesak.info glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Marić dodaje kako MUP jače kontrole vrši na mjestima gdje je najviše turista, a i ove godine će biti policajci na biciklima te posebni pozornici koji tuda svakodnevno kontroliraju. MUP, unatoč nedostatku radnog kadra, ima za cilj da turisti bezbrižno borave u Gradu na Neretvi.

Džeparoši su nerijetko agresivni

Osim u turističkim središtima, građani u ostalim dijelovima grada trebaju obratiti pozornost na džeparoše koji uglavnom 'operiraju' u rubnim naseljima, te je tada, kako savjetuju iz MUP-a potrebno uvečer hodati po osvjetljenim ulicama.

Džeparoši su većinom maloljetnici koji su agresivni, a Marić izdvaja prošlogodišnji slučaj kada su džeparoši napunili bocu mokraćom i iznuđivali novac ili kada su djevojci pokušali oteti torbu te je vukli po ulici nakon čega je zadobila teške tjelesne ozlijede.

Čuvati stvari i zvati 122

''Po danu džeparoši nisu agresivni jer se boje policije. Oni koji to organiziraju, džeparoše u sumrak sklanjaju sa ulica te ih pozicioniraju oko trgovačkih centara'', otkriva Marić za Bljesak.info.

Kako bi se zaštitili od takvog razbojništva, potrebno je ''vrijedne stvari držati ispred sebe, ne u torbi'', a prilikom vršenja krađe, odmah pozvati policiju na broj 122.

Kopirati
Drag cursor here to close