Zasjedanje Neovisnog odbora

Stigle prijave: Osam kandidata želi fotelju direktora FUP-a

Ranije su već razmotrene prijave za zamjenika direktora Federalne uprave policije te je Vladi dostavljen popis s imenima
Vijesti / Flash | 07. 01. 2019. u 16:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neovisni odbor Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na sjednici je konstatirao da su na natječaju za direktora Federalne uprave policije blagovremeno stigle i potpune prijave osam kandidata: Zorana Čegara, Ivice Bošnjaka, Ensada Kormana, Zorana Galića, Mustafe Hujdurovića, Milana Galića, Ljubana Frljića i Roberta Perića. 

Neovisni odbor će što prije zatražiti od relevantnih institucija određene dokaze odnosno podatke o kandidatima kako bi mogao održati sljedeću sjednicu te nakon završenih procedura, kandidatski popis uputiti Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, izjavio je novinarima nakon zasjedanja u ponedjeljak, predsjednik Odbora Sead Bardak. 

Ranije su već razmotrene prijave za zamjenika direktora Federalne uprave policije te je Vladi dostavljen popis s imenima Himze Selimovića, Ensada Kormana i Zorana Čegara, rekao je također predsjednik Neovisnog odbora. 

On je novinarima kazao još da to tijelo dosad nije dobilo službenu informaciju o prestanku radnog odnosa dosadašnjem direktoru Federalne uprave policije Draganu Lukaču. 

Neovisni odbor Parlamenta FBiH je tijelo koje vrši parlamentarni nadzor nad radom Ministarstva unutarnjih poslova FBiH i Federalne uprave policije. Sjednica održana u ponedjeljak bila je deveta po redu i održana je iza zatvorenih vrata.

Kopirati
Drag cursor here to close