Nema potvrde

Stari most neće biti u bojama zastave Hrvatske?

Jučer je najviša zgrada u regiji "Avaz Twist Tower" u Sarajevu bila osvijetljena u bojama zastave ove zemlje.
Vijesti / Flash | 30. 12. 2020. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek nije poznato da li će Stari most biti osvijetljen bojama zastave Hrvatske, kao znak solidarnosti s građanima ove zemlje a koju je jučer pogodio razorni potres.

Iz Centra za mir i multietničku saradnju Mostar, za Bljesak.info su kazali kako podržavaju tu ideju, ali da bi za konkretnu inicijativu trebalo kontaktirati Agenciju Stari Grad ili Grad Mostar. Do ove objave nitko se nije javljao na telefonske pozive. Tako da ostaje nepoznanica, da li će Stari most svijetliti bojama zastave susjedne Hrvatske u znak solidarnosti s građanima ove zemlje.

Jučer je pak najviša zgrada u regiji "Avaz Twist Tower" u Sarajevu bila osvijetljena  u bojama zastave ove zemlje. Također, nije rijetkost da Stari most u Mostaru bude osvijetljen u boje zastave države kojoj se na takav simboličan način iskazuje podrška, suosjećanje i slično. 

Podsjećamo, jučer u 12.20 sati snažan potres pogodio je Hrvatsku, a epicentar magnitude 6.2 stupnja po Richteru bio je kod Petrinje. Osjetio se u cijeloj Hrvatskoj, ali i u Bosni i Hercegovini.

Prema posljednjim informacijama hrvatskih medija, sedam osoba je poginulo.

Građani Petrinje, mjesta najviše stradalog u potresu, noć su proveli na otvorenom u strahu od novog rušenja. Pomoć im stiže iz svih dijelova zemlje, ali i regije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close