Novi kamen, pa natpis

Stari most dobio novi kamen ''Don't Forget '93''

Vijesti / Flash | 28. 03. 2016. u 16:05 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su vandali u ranim jutarnjim satima u starom dijelu grada Mostara u Neretvu bacili kamen sa Starog mosta na kojem je pisalo "Don't forget '93", a koji se prilikom pada na stijene raspao, danas u kasnim poslijepodnevnim satima građani Mostara su postavili novi kamen.

Naime, kamen "Don't forget '93" koji je jedan od simbola rušenja Starog mosta godine u potpunosti se raspao nakon bacanja sa Starog mosta. Ipak, građani su odlučili postaviti novi natpis na drugom kamenu koji je ostao na obali Neretve nakon izvlačenja ostataka Starog mosta.

"To je kamen koji je bio pred Klubom skakača 'Mostari' i u potpunosti se raspao nakon što je bačen. Stvarno je smiješno da kompletan Stari grad Mostara uvečer nitko ne čuva. Napravljene su štete po Kujundžiluku", kazao je Emir Balić za N1, legendarna "mostarska lasta", skakač sa Starog mosta.

"U noći 27/28.3.2016.godine oko 3.25 sati PU Mostar je obaviještena da nepoznate osobe na lokalitetu Starog grada razbijaju inventar ugostiteljskih objekata. 'Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije te utvrdili da su iz UO 'Košćela' bačena tri stola i stolice u bašti restorana 'Labirint', ispred objekta 'Vino i more' je razbijena rashladna vitrina. Ispred ugostiteljskih objekata nedostaje još neutvrđen broj drvenih klupa i stolova. Na samom Starom mostu je razbijena betonska saksija. O svemu je upoznat Odjel krim. policije", rečeno je ranije iz mostarske policije za Bljesak.info.

Osim kamena s natpisom 'Don't Forget '93' koji se nalazio na zapadnoj strani mosta, razbijena je i ploča na prilazu mostu s istočne strane.

Kako je navedeno iz PU Mostar, demoliran je inventar ispred nekoliko ugostiteljskih objekata, što se jasno moglo vidjeti u ponedjeljak u ranim prijepodnevnim satima.



Kopirati
Drag cursor here to close