UG Progres - Zalik

Stanovnici Zalika zadovoljni reakcijom policije

UG Progres - Zalik smatra kako treba učiniti sve da se ovakvi i slični napadi više ne događaju, jer ovo nije bio prvi put da su se na meti huligana našli građani i imovina u više gradskih naselja.
Vijesti / Flash | 16. 08. 2018. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana Progres - Zalik iz Mostara pohvalilo je brzu reakciju policije i nadležnih pravosudnih organa povodom napada grupe dobro organiziranih huligana na nekoliko ugostiteljskih i drugih javnih objekata, te građana u tom mostarskom naselju.

''Smatramo da je policija dobro uradila svoj posao, odmah otkrivši počinitelje, te da su pravosudski organi brzo reagirali i izrekli odgovarajuće zakonom predviđene kazne'', navodi  Udruženje Progres Zalik.

Međutim, UG Progres - Zalik smatra kako treba učiniti sve da se ovakvi i slični napadi više ne događaju, jer ovo nije bio prvi put da su se na meti huligana našli građani i imovina u više gradskih naselja.

''Želimo istaknuti da se u ovim slučajevima ne radi o pukom uništavanju tuđe imovine ili klasičnom kršenju javnog reda i mira, već su u pitanju puno dublji motivi, koji se bez ikakve sumnje mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela zločin iz mržnje. Ukoliko bi se na ovaj način kvalificirali sve brojniji napadi na građane i imovinu, sigurni smo da bi i eventualni počinitelji dvaput razmislili prije nego što bi se upustili u počinjenje kaznenih djela, koja za sobom ne vuku samo novčanu, nego i zatvorsku kaznu'', navodi UG Progres Zalik.

UG Progres Zalik  kaže kako ''pitanje sigurnosti imovine i građana Grada Mostara mora biti najviši prioritet ne samo policije i pravosudnih organa, nego i svih ostalih nivoa vlasti, a sve sa ciljem kreiranja sigurnog okruženja, bez prijetnji nasiljem i uništenjem imovine''.

Podsjećamo, u noći 26/27.7. oko 02:25 sati, Policijska uprava Mostar je obaviještena da više nepoznatih osoba sa kapuljačama na glavi razbija i uništava imovinu na objektima u blizini zgrade u Ul. Zalik broj 1, a koji su se dovezli sa dva vozila.

Tom prilikom sukobili su se sa više nepoznatih ispred U.O. 'Herc', a potom se sa vozilima udaljili u smjeru sjevera. Odmah su o svemu upoznate policijske patrole na terenu koje su operativnim radom i brzom intervencijom pronašli spomenuta vozila u naselju Raštani i tom prilikom lišili slobode devet osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close