Veliki požar

Stanje na Čvrsnici stabilno, djelovao i helikopter

Vijesti / Flash | 26. 08. 2017. u 12:33 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanje na požarištu na planini Čvrsnici na području Parka prirode Blidinje tijekom subotu je stabilno, a tijekom jutra u gašenju požara sudjelovao je helikopter.

''Trenutačno požar gasi oko 40 gasitelja među kojima je i 15 pripadnika Oružanih snaga BiH. Tijekom jutra, točnije od 6.40 do 8.40 sati djelovao je helikopter Mi-8 MTV OS BiH koji je izvršio nekoliko preleta'', izjavio je za Bljesak.info ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

Nakon jučerašnjeg dramatičnog dana i nadljudske borbe s vatrom, stanje je u subotu puno bolje i stabilnije te gasitelji drže požar pod kontrolom te brane glavnu požarnu liniju kako se vatra ne bi proširila prema Jelinku gdje se nalazi gusta šuma.

Na terenu se, osim već spomenutih vojnika, nalaze vatrogasci iz Posušja, Širokog Brijega i Gruda te pripadnici gorskih službi spašavanja iz Posušja, Širokog Brijega, Gruda, Čitluka i Imotskog, pripadnici Uprave za šume ŽZH te članovi HPD Prenj iz Mostara kao i nekolicina dragovoljaca.

Kako nam je rečeno, postoji i dalje bojazan da bi se vatra uslijed jačeg vjetra mogla probiti na nekim mjestima, stoga će gasitelji na terenu zasigurno dežurati sljedećenih nekoliko dana.

Kopirati
Drag cursor here to close