Pismo nije dovoljno

Stanivuković: Umjesto što piše pisma, Radojičić treba podnijeti kaznene prijave

Vijesti / Flash | 29. 01. 2017. u 15:09 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija i tužilaštvo moraju ispitati prometovanje gradskog zemljišta u Banja Luci i utvrditi postoji li odgovornost pojedinaca iz Pravobranilaštva RS-a za propuštanje rokova za žalbe na više presuda, koje bi mogle imati milijunske posljedice po gradsku kasu, ukazao je danas odbornik Partije demokratskog progresa (PDP) u banjalučkoj Skupštini Grada Draško Stanivuković.

Istragu nadležnih službeno će zatražiti i na sjednici gradskog parlamenta, 31. siječnja.

''Očekujem konkretne istražne mjere nadležnih i kaznene prijave, jer je u Banja Luci javna tajna da je grad oštećen za milijunske iznose'', rekao je Stanivuković.

Podsjetio je i da je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić prije nekoliko dana uputio pismo ministru pravde RS-a Antonu Kasipoviću u kojem je pobrojao predmete koji su izazvali imovinsku štetu za Grad, a da se iz postupanja banjalučkog Pravobranilaštva stječe utisak da ovaj organ nije opredijeljen da štiti interese grada na zakonit način.

''Pismo nije dovoljno, već se odgovorni moraju procesuirati, imajući u vidu velike štete za Banja Luku'', upozorio je Stanivuković ističući da Radojičić, umjesto što piše pisma, treba podnijeti kaznene prijave.

Stanivuković je upozorio i na dvostruke aršine vladajućih.

Pozdravljaju se, kaže, razgovori gradonačelnika Banja Luke Igora Radojičića i predstavnika pojedinih turskih kompanija, zainteresiranih za ulaganja u tak grad, dok su iz vladajuće stranke ranije napadali gradske vlasti Doboja zbog suradnje s Turskom.

''Dobro je da postoji zanimanje ulagača, ali se postavlja pitanje kako sada vladajućim u RS-u ne smeta turski kapital, kada su ranije zbog njihovog ulaganja u Doboj dizali veliku halabuku, plašeći narod'', upitao je Stanivuković.

Kopirati
Drag cursor here to close