sigurnost na prvom mjestu

Srpsko ministarstvo obrane: Srbija je spremna ponovno uvesti vojni rok

Vijesti / Flash | 30. 09. 2016. u 08:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpski Telegraf piše kako su, u kontekstu migrantske krize i tenzija u regiji zapadnog Balkana, ali i činjenice da se u Hrvatskoj i Makedoniji razmišlja o vraćanju obaveznog služenja vojnog roka, zatražili od srpskog ministarstva obrane očitovanje o tome hoće li i u Srbiji biti ponovno uveden vojni rok.

Iz srpskog ministarstva su poručili da oni s Vojskom Srbije neprekidno prate razvoj situacije i stanje sigurnosti u regiji i svijetu te da su u potpunosti spremni ispuniti sve tri misije koje im je država povjerila - zaštitu teritorija, garantiranje mira te garantiranje sigurnosti građana Republike Srbije, piše Hina.

"Koncept profesionalne vojske za sada zadovoljava sve potrebe Ministarstva obrane i Vojske Srbije, ali ukoliko Narodna skupština donese odluku o ponovnom vraćanju obveze služenja vojnog roka, mi ćemo biti spremni provesti takvu odluku", rekao je Jovan Krivokapić, glasnogovornik Ministarstva obrane i Vojske Srbije.

Odlukom Narodne skupštine Republike Srbije, od 1. siječnja 2011. godine, obustavljena je obaveza služenja vojnog roka i od tada svi mladići i djevojke koji žele služiti vojni rok s oružjem to mogu učiniti po principu dobrovoljnog pristanka.

Kopirati
Drag cursor here to close