''Nije im tu mjesto''

Srpske stranke traže uklanjanje NATO plakata sa škola

Plakatima jednog vojnog saveza nikako nije mjesto u školama, među djecom i omladinom
Vijesti / Flash | 21. 03. 2019. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na srednjim školama u Brčko distriktu postavljeni su plakati kojima se promovira NATO, a srpske političke partije koje čine vlast u distriktu najoštrije su osudile lijepljenje plakata i od direktora svih srednjih škola zatražili njihovo hitno uklanjanje.

"Plakatima jednog vojnog saveza nikako nije mjesto u školama, među djecom i omladinom, a pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da se polovina stanovništva BiH vrlo energično protivi ulasku BiH u NATO, zbog njegove sramne uloge u agresiji na Republiku Srpsku i Srbiju", navodi se u priopćenju koje potpisuju stranke SNSD, SP, PDP i izaslanik Uroš Vojnović, prenosi Srna.

U priopćenju se navodi da je NATO savez posljednja organizacija koja bi djecu mogla učiti moralnim i ljudskim vrijednostima.

"Zbog toga, od direktora svih srednjih škola, u kojima su se pojavili ovi sramni plakati, tražimo njihovo hitno uklanjanje ili će snositi sve zakonske sankcije", navodi se u priopćenju.

Brčanski gimnazijalci su jutros, nakon dolaska u školu, izrazili negodovanje zbog zatečenih plakata, a sve to prijavili lokalnim medijima.

Kopirati
Drag cursor here to close