Cvijanović

Srebrenici 'nema mrdanja' iz Srpske

Vijesti / Flash | 12. 01. 2016. u 12:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je kako nije realna inicijativa da Srebrenica, koja je u teritorijalno-administrativnom smislu sastavni dio Republike Srpske, bude posebna izborna jedinica.

"Srebrenica se uklapa u podjelu izbornih jedinica kako je to definirano i našim zakonom, ali i zakonom BiH koji je okvirni zakon", rekla je Cvijanović novinarima u Banja Luci, prenijela je Srna.

Naime, zastupnik SDA u Zastupničkom domu Paralamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović najavio je da će podnijeti inicijativu za izmjenu Izbornog zakona i da Srebrenica s okolnim općinama bude proglašena posebnom izbornom jedinicom.

Ahmetović je rekao kako nema pravo glasovati za zakon koji povećava izborni prag, jer će to zacementirati stanje i Hrvati i Bošnjaci će biti isključeni iz političkog života RS-a.

''Vjerujem da je isto tako sa Srbima u Federaciji i mislim da će interresorna radna grupa dobro razmisliti hoće li povećati izborni prag. Ja ću podnijeti zahtjev interresornoj radnoj grupi da područje Srebrenice bude obuhvaćeno posebno u Izbornom zakonom, da budu valorizirane žrtva genocida u Srebrenici'', rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close