Izvanredna sjednica

Srebrenica: Nova većina u Općinskom vijeću zatražila smjenu rukovodstva

Vijesti / Flash | 07. 03. 2017. u 13:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinskom vijeću Srebrenica upućen je zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice na kojoj bi bilo imenovano novo rukovodstvo Skupštine.

Zahtjev su uputili vijećnici Alija Tabaković, Nedib Smajić, Begija Smajić, Almir Muminović, Almir Dudić (koalicija SDA/SBiH/SBB), Zulfo Salihović (SDP), Momčilo Cvjetinović i Stamenko Katanić (SDS), Velibor Rankić i Miroslav Grujičić (DNS), Nenad Milošević (PDP) i Slađan Milovanović (Pokret za preokret).

Vijećnik SDA u Općinskom vijeću Srebrenica Alija Tabaković je kazao da očekuje da predsjednik Vijeća sazove sjednicu u zakonskom roku.

''Dvanaest vijećnika podnijelo je zahtjev za sazivanje sjednice Općinskog vijeća Srebrenica s jasnim dnevnim redom, a to je smjena aktualnog rukovodstva Vijeća, točnije predsjednika i potpredsjednika. Po zakonu je predviđeno da za 15 dana bude sazvana sjednica i tada ćemo znati da li će ova nova skupštinska većina ostati pri svom stavu ili neće'', rekao je Tabaković.

Predsjednik Općinskog vijeća Srebrenica Hamdija Fejzić nije mogao reći kada će biti održana sjednica OV, kao i to da li će ova nova skupštinska većina zaživjeti.

''Pitanje je koliko će ona ostati. Imam drugi popis i drugu većinu. Mi imamo dvije većine, neki potpisali i na jednu i na drugu stranu, pa ćemo vidjeti u nadolazećem razdoblju koja je ta većina i kako ćemo ići dalje'', kazao je Fejzić.

Potpredsjednik OV Srebrenica i predsjednik SNSD-a Srebrenica Radomir Pavlović ne misli da će nova potpisana skupštinska većina zaživjeti zato što je ne podržava aktualni načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić.

Predsjednik SDS-a Srebrenica Momčilo Cvjetinović je rekao da je formiranje nove skupštinske većine odraz nezadovoljstva.

''Treba pružiti priliku svim ljudima koji ovdje žive. Očekujemo da konačno ljudi nešto dobiju od lokalne vlasti te da svi imaju jednake mogućnosti i da se zapošljava po stručnosti, a ne stranački'', poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close