Dragičević optužen za udar

Srbijanski mediji: Srpska na pragu obojene revolucije?

U tekstu se podsjeća da je Dragičević u više navrata najavljivao kako će objaviti imena odgovornih za smrt njegovog sina...
Vijesti / Flash | 20. 09. 2018. u 13:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Atmosfera na ulicama Banja Luke je zabrinjavajuća i sve više podsjeća na scenarij u Makedoniji i Ukrajini, te se postavlja pitanje da li je Republika Srpska na pragu obojene revolucije i kaosa na ulicama'', piše u tekstu koji je objavio portal Govori Srbija.

U tekstu se podsjeća da je Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, koji već mjesecima prosvjeduje u Banja Luci prevodeći grupu "Pravda za Davida", sinoć okupio pristalice ispred MUP-a Republike Srpske.

''Nekoliko dana ranije Davor je za bošnjačku TV Face optužio Milorada Dodika da je ubojica i psihopata, a ministra unutarnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača nazvao je ratnim zločincem. Tom prilikom Dragičević je rekao da će 5. listopada, dva dana pred izbore u Republici Srpskoj, izaći na ulicu i neće se, kako je naveo, skloniti odatle dok ubojice njegovog sina ne budu uhićene'', navodi se u tekstu kojeg prenosi Srna.

Foto: Bljesak.info /

U tekstu se podsjeća da je Dragičević u više navrata najavljivao kako će objaviti imena odgovornih za smrt njegovog sina Davida, ali to do sada nije učinio, a sinoć je pred okupljenima rekao da je ''David ubijen u zgradi MUP-a gdje je mučen čak šest dana''.

''Doskorašnji članovi grupe 'Pravda za Davida' kažu da su višemjesečni prosvjedi dobili očiglednu političku konotaciju i da se koriste kao sredstvo u antikampanji protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika'', dodaje se u tekstu koji je objavio portal Govori Srbija.

Policija prijeti prijavama

 

Iz banjalučke policije pozvali su članove grupe "Pravda za Davida'' i druge građane da na zakonit način izražavaju svoje stavove.

Nakon sinoćnjeg okupljanja članova te grupe na Trgu Krajine u Banja Luci, na kojem je došlo do verbalnog sukoba između Davora Dragičevića i muškaraca Đ.M., okupljanje je nastavljeno na prostoru ispred Policijske uprave Banja Luka.

Iz te uprave navode da je okupljanja organizirano na prostoru koji nije predviđen za održavanje javnih skupova, a koji nisu ni prijavljeni u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske.

''Pozivamo građane da na miran način izraze svoje stavove i suzdrže se od bilo kakvog nezakonitog ponašanja. Protiv svih sudionika navedenog okupljanja, za koje se utvrdi da su postupali suprotno odredbama Zakona o javnom okupljanju i Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske, nadležnom sudu bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka'', dodaje se u priopćenju banjalučke policije.

Kopirati
Drag cursor here to close