Pronaći napadače

Srbija uputila prosvjednu notu BiH zbog pokušaja atentata na Vučića

Vijesti / Flash | 11. 07. 2015. u 17:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo je prosvjednu notu Minitarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zbog napada u Srebrenici na premijera Aleksandra Vučića, ističući da Srbija očekuje da nadležni organi BiH pronađu napadače i kazne ih po zakonu, javlja Tanjug.

''Predsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić svojom nazočnošću pokazao je spremnost da se pokloni srebreničkim žrtvama i napravi korak dalje u odnosima u regiji, što očekujemo i od ostalih zemalja.

Od BiH očekujemo javnu osudu pokušaja ubojstva predsjednika Vlade Republike Srbije'', navodi se u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak, kome je uručena nota, najoštrije je osudio napad na premijera Srbije.

Napad na premijera Srbije dogodio se danas tijekom komemoracije povodom 20. godišnjice stradanja Bošnjaka u zaštićenoj UN zoni Srebrenica.

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije očekuje da nadležni organi BiH pronađu napadače, kazne ih po zakonu, kao i da Srbiju o ishodu postupka obavijeste, navodi se u priopćenju Ministarstva, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close