Inspekcija

Srbija iznenada provjerila spremnost vojske

Vijesti / Flash | 08. 03. 2017. u 09:34 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedinice Vojske Srbije za hitno reagiranje su pokazale veoma visok stupanj sposobnosti za izvršavanje funkcionalnih zadataka.

To je rekao direktor Inspektorata obrane general-pukovnik Goran Radovanović.

On je istaknuo da su izvanredni inspekcijski nadzori dio zadataka koje izvršava Inspektorat obrane u sklopu svojih redovnih zadataka.

"U tom smislu izvršavamo i izvanredne inspekcijske nadzore Vojske Srbije, u ovom slučaju snaga za hitno reagiranje", rekao je Radovanović za RTS dodajući da su u tijeku noći realizirali zadatke u regiji aerodroma Batajnica, prenosi B92.

Prema njegovim riječima, tijekom noći su provjeravali dio jedinica vojne policije, dio jedinica specijalne namjene u cilju utvrđivanja njihove osposobljenosti i njihove sposobnosti za izvršavanje zadataka osiguranja vitalnih objekata značajnih za sistem obrane.

''Prema dosadašnjim rezultatima i prema onome što su me izvijestili te jedinice su pokazale veoma visok stupanj sposobnosti za izvršavanje funkcionalnih zadataka'', rekao je Radovanović.

On je podsjetio da Inspektorat obrane kao organ uprave u sastavu Ministarstva obrane u skladu sa zakonom o obrani realizira inspekcijske nadzore u svim segmentima sistema obrane u Srbiji.

"U tom smislu izvršavamo inspekcijske nadzore i u jedinicama vojske i u drugim strukturama važnim za sistem obrane Srbije. Realiziramo nadzor priprema za obranu zemlje aerodroma Beograd, nalazimo se u Novom Sadu u regionalnom centru Ministarstva obrane, vršimo nadzor zaštite resursa u jedinicama vojske", rekao je Radovanović.

Kopirati
Drag cursor here to close