Srbija-Kosovo

Srbi u Americi: Dobili smo nikad gori papir

''Točka 10 odnosi se na međusobno priznanje. Ima i ekonomskih tema i one koje se odnose na infrastrukturu, auto-put, željeznice, pomoći mali
Vijesti / Flash | 03. 09. 2020. u 20:45

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvu Srbije na početku sastanka u Bijeloj kući uručen je dokument u kojem jedna od točaka podrazumijeva međusobno priznanje Srbije i Kosova, a na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića vrši se ogroman pritisak, izjavio je ministar financija Srbije Siniša Mali, piše Srna.

''Mi smo na početku dobili nikada gori papir od kada su krenuli pregovori sa kosovskim Albancima. Šesnaest točaka je na stolu od čega 10. podrazumeva međusobno priznanje'', rekao je Mali novinarima.

Mali je naveo da na sastanku 15 do 20 ljudi reagria veoma agresivno na svaku riječ izaslanstva Srbije i da među njima nisu samo Albanci.

On je rekao da je bilo veoma malo ekonomskih tema, javio je RTS.

Mali je objasnio da je Vučić, na osnovu obavještajnih informacija, znao da neće biti samo ekonomske teme.

''Točka 10 odnosi se na međusobno priznanje. Ima i ekonomskih tema i one koje se odnose na infrastrukturu, auto-put, željeznice, pomoći malim i srednjim produzećima kako bi se podigla ekonomija cijele regije. Ogroman pritisak'', naveo je Mali.

U Bijeloj kući u Washingtonu danas poslije podne počeo je sastanak dizaslanstava Beograda i Prištine sa specijalnim izaslanikom američkog predsjednika za pregovore Ričardom Grenelom.

Predstavnici Beograda i Prištine razgovarat će tijekom dva dana u Bijeloj kući u Washingotnu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je neposredno prije početka sastanka da je izaslanstvo Srbije spremno i da će dati sve od sebe da postigne kompromis o važnim ekonomskim pitanjima.

Izaslanstvo Srbije predvodi Vučić, a u njoj su i ministar financija Siniša Mali, predsjednik Gospodarske komore Srbije Marko Čadež i direktor Ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Kopirati
Drag cursor here to close