Banja Luka

Spušteno cvijeće u Vrbas uz poruke mira i suživota

Manifestacija, koju organizira Međunarodni centar za izgradnju povjerenja "Vezeni most'' Banja Luka, počinje danas i trajat će se do 23. srpnja.
Vijesti / Flash | 18. 07. 2020. u 12:17 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U znak sjećanja na civilne žrtve rata danas je spušteno cvijeće niz Vrbas s mosta u Banjoj Luci uz poruku "Ne ponovilo se" i "Gradimo mir zajedno“.

''Ovo je poruka da pružamo ruku pomirenja i suživota u Banjoj Luci i BiH'' – rekao je uime organizatora Elmir Mujičić i naveo da se suživot poboljšava u gradu na Vrbasu, ali da to još nije onoliko koliko bi trebalo.

Taj događaj prethodi početku tradicionalnih susreta Banjalučana ''Vezeni most''.

Manifestacija, koju organizira Međunarodni centar za izgradnju povjerenja "Vezeni most'' Banja Luka, počinje danas i trajat će se do 23. srpnja.

Zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona, ove godine će biti organizirane samo manifestacije na otvorenom.

''Zbog svega, očekujemo i manje posjetitelja, Banjalučana iz dijaspore'' - rekao je Mujičić.

Svečano otvaranje je za večeras, intoniranjem "Ode radosti" i pozdravnim riječima, u dvorištu rodne kuće Nasihe Kapidžić-Hadžić, uz polaganje cvijeća na spomen-ploču.

Planiran je i omaž pjesnikinji Enisi Osmačević.

Mujičić je dodao da će narednih dana na istom mjestu biti održano i predstavljanje knjiga izdavačke kuće "Bosanska riječ" - "Lijepa riječ", a urednik je Šimo Ešić.

Najavljena je i promocija novih brojeva magazina Saveza Banjalučana Švedske, "Banjalučkih žubora" i "Vrbaskog ljetopisa".

Osim kulturnih, planirane su i sportsko-rekreativne manifestacije.

Vješti banjalučki dajakaši provozat će sudionike manifestacije tijekom Revijalnog vrbaskog dajak karavana.

 

Kopirati
Drag cursor here to close