Bijeljina

Spriječeno krijumčarenje lijekova iz Srbije u BiH

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 13:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Bijeljina u srijedu su spriječili krijumčarenje lijekova iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu, u suradnji s pripadnicima Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, izvijestila je Granična policija BiH.

Lijekove je pokušao prokrijumčariti S. D. (1988.) koji je prethodno kontroliran na izlasku iz Srbije, na Graničnom prelazu Sremska Rača, nakon čega je ostavio dokumente i pobjegao prema BiH. Bez zaustavljanja je prošao i MGP Rača izbjegavši graničnu kontrolu. U suradnji sa službenicima PU Bijeljina MUP-a Republike Srpske, S. D. nađen je u neposrednoj blizini grada te priveden u službene prostorije PGP Bijeljina. Pretresom njegovog vozila Honda, bh. registarskih oznaka, otkriveni su lijekovi (hormon rasta i anabolički steroidi) bez potrebne dokumentacije.

Prema naredbi tužitelja Tužilaštva BiH, lišen je slobode i protiv njega bit će podneseno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo „krijumčarenje“.

Sukladno Zakonu o graničnoj kontroli, bh. državljanin je i prekršajno procesuiran zbog izbjegavanja graničnih provjera.

Otkrivena veća količina robe na području Bihaća

Službenici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Zapad Bosansko Grahovo Granične policije BiH u srijedu su spriječili nezakonit promet veće količine tekstilne robe u graničnom pojasu na području Bihaća.

Roba je otkrivena graničnom kontrolom Forda, bh. registarskih oznaka. Vozilom je upravljao J. M. (1979.) koji nije posjedovao dokumentaciju o podrijetlu robe, priopćeno je iz GP BiH.

Predmet je ustupljen Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Bihać i Kantonalnom poreznom uredu Bihać.

Kopirati
Drag cursor here to close