(ne)ovisni Fuad

Sprema li Fuad Kasumović etničko čišćenje i protjerivanje Hrvata iz Zenice?

Vijesti / Flash | 30. 12. 2016. u 18:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Zenice, protjeran iz Stranke demokratske akcije (SDA), neovisni kandidat na listopadskim izborima, očigledno je započeo etničko čišćenje u ovom gradu, piše Stranica.ba. U prilog tome govore i izjave koje je, ne tako davno dao, ali i posljednja Odluka o komunalnim trošarinama…

Naime, Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, neovisni kandidat na ovogodišnjim izborima, milijunaš bez pedigrea, izjavio je kako kladioničari kaznenu prijavu podignutu protiv njega 'mogu zavezati mačku o rep'. Dodao je i kako njega, odnosno vijećnike, nisu izabrali 'kladioničari iz Hercegovine, nego građani Zenice'.

Stranica.ba. podsjeća da su privatni priređivači igara na sreću krajem studenoga podnijeli kaznenu prijavu zbog kaznenog djela zloupotrebe položaja ili ovlasti u vezi s kaznenim djelom povrede ravnopravnosti u obavljanju gospodarske djelatnosti, kao i nesavjesnog rada u službi.

Prijava je podnesena zbog tad najavljenog, a upravo u četvrtak (29.12.2016.) usvojenog Prijedloga o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim trošarinama. Odlukom se, sasvim je jasno, radi na etničkom čišćenju Grada Zenice i protjerivanju Hrvata i hrvatskih gospodarstvenika, odnosno nerealno postavljenim nametima prema poduzećima u čijem su većinskom vlasništvu upravo Hrvati (op.a. – ne samo hercegovački, već i Hrvati srednje Bosne), piše stranica.ba.

Nelogično je, piše ova stranica, zašto se po prethodno najavljenom Dnevnom redu, uklonilo poduzeće 'BH Telecom' s popisa pravnih osoba i djelatnosti na koje se povećanje iznosa Komunalnih trošarini odnosi?!

Zapravo, logično je kako je 'neovisni' gradonačelnik itekako 'ovisno' postavio kriterije po kojima će se povećavati iznos trošarina, a oni su vezani za nacionalnu pripadnost vlasnika poduzeća na koje se odnose!

Kasumović je, na sjednici Gradskog vijeća, „BH Telecom“ nazvao društveno odgovornim poduzećem koje donira impozantne iznose.

Stranica. ba je naglasila i kako su sva privatna poduzeća koja se u FBiH bave igrama na sreću itekako društveno odgovorna, doniraju i financiraju mnogobrojne kulturne i sportske događaje u ovom entitetu, ali i u samom Gradu Zenica.

Ovakvo, protuustavno donošenje Odluka o povećanju trošarina, na koje su privatni priređivači igara na sreću javno upozoravali te podnijeli Kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Zenice, jasan je pokazatelj diskriminacije po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti u jednom od najvećih gradova u Federaciji BiH.

Čovjek koji je izbačen iz SDA jer je, kako je ista stranka priopćila, 'u potpunosti izgubio povjerenje stranke, stavljajući vlastite interese ispred državnih' navodi kako će povećanjem trošarin prema kladionicama omogućiti lakše vraćanje šest milijuna maraka kredita koje ima Grad Zenica.

No, nejasno je kako će namaknuti toliki novac u gradsku  blagajnu, jer će s najavama Komunalnih trošarina u iznosima do 50.000 KM kladionice neminovno biti osuđene na zatvaranje uplatnih mjesta u Zenici?!

Kopirati
Drag cursor here to close