Jedna duša, a dva tijela

Šprajc opleo po Čoviću: Dodik je sve ono što bi Čović htio biti

Dodik je sve ono što bi Čović htio biti – predsjednik paradržave u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare, rekao je Šprajc
Vijesti / Flash | 11. 01. 2019. u 12:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na činjenicu da je više političara iz redova Hrvata u BiH nazočilo neustavnom obilježavanju Dana Republike Srpske osvrnuo se jučer Zoran Šprajc u emisiji RTL Direkt, a posebno je kritizirao šefa HDZ-a BiH Dragana Čovića, također nazočnog na spornom događaju.  

Šprajc je rekao da je sramotno da o Čovićevoj nazočnosti nemaju što reći politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević ni član središnjeg odbora HDZ-a Tomo Medved.

''Pa da podsjetimo gospodina Kuščevića i Medveda i sve ostale dementne u HDZ-u da je Dragan Čović predsjednik sestrinskog HDZ-a u BiH, s kojim sestra u Zagrebu ima vrlo intenzivne obiteljske odnose, pogotovo kada za Hrvatski sabor treba prikupljati glasove tamošnjih Hrvata. Trud Dragana Čovića i njegove lokalne sestrinske podružnice nakon toga se uzvraća obilatim financijskim donacijama iz hrvatskog državnog proračuna i HVO mirovinama, na kojima onda Dragan Čović gradi političku karijeru, a na njoj gradi svoje nekretnine. I tako u krug, ruka ruku mije, nema tu ništa novo'', rekao je Šprajc, a prenosi Večernji.hr.

Čovića je kritizirao i zbog odnosa s Miloradom Dodikom.

''Ali uz hrvatske novce, Čoviću je jednako milo milovati se i s Miloradom Dodikom. Dodik je sve ono što bi Čović htio biti – predsjednik paradržave u kojoj sam sa svojima vrtiš sve pare države. A Čović je sve ono što Dodiku treba dok se šuta s ustavom BiH. Mali hrvatski gnom koji će mu laštiti cipele'', rekao je Šprajc, pa se upitao gdje su u svemu tome bosanskohercegovački Hrvati.

''Pa Čoviću neko mora ulaštiti cipele, jer ne postoji on zbog njih, nego oni zbog njega'', zaključio je Šprajc.

Kopirati
Drag cursor here to close