Lažiranje dokumentacije

Špirić tvrdi: Sve je sve bilo po zakonu

Vijesti / Flash | 05. 07. 2017. u 13:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić potvrdio je danas novinarima da su zaključci Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) proslijeđeni na zakonit način OSA-i.

Špirić je te zaključke kao predsjedavajući Zajedničkog povjerenstva proslijedio OSA-i, no neki članovi Povjerenstva pozvali su da se utvrde sve činjenice vezane za to pitanje, ali Špirić podsjeća da su bila tri nastavka pretposljednje na kojoj je razgovarano o problemima u OSA-i.

Ponovio je da su zaključci potpisani, usvojeni i proslijeđeni, a Povjerenstvo na zadnjoj sjednici nije usvojilo zapisnik i time će se, kaže Špirić, baviti na sljedećoj sjednici.

Pozvao je da se grade institucije te je za njega neshvatljivo kako su se materijali sa sjednice našli u javnosti kada su te sjednice zatvorene za javnost, naglašavajući da o sadržaju sjednica zatvorenih za javnost neće govoriti medijima.

Kako su mediji danas javili, predsjedavajući Zajedničkog povjerenstva za nadzor nad radom OSA-e Nikola Špirić proslijedio je ovoj agenciji zaključke sa sjednice povjerenstva koji na zasjedanju nisu usvojeni.

Budući da će na današnjoj sjednici Doma jedna od točaka dnevnog reda biti suspenzija Špirića s pozicije predsjedavajućeg Povjerenstva, on je podsjetio na procedure tvrdeći da predsjedavajućeg ne bira Parlamentarna skupština BiH, nego članovi Povjerenstva.

Kopirati
Drag cursor here to close