postoje dvije varijante

Špirić: Prijedlog zakona o trošarinama nije usklađen sa Reformskom agendom

Vijesti / Flash | 19. 10. 2016. u 09:50 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nikola Špirić kazao je danas novinarima da je komisija za financije i proračun ovog doma, odbijajući jučer set zakona kojim se predviđa povećanje trošarina za naftu i naftne derivate za 15 feninga, postupila u skladu s Poslovnikom te da predloženi tekst zakona ne odgovara onome što je dogovoreno na sjednici Upravnog odbora Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Špirić je mišljenja da se radi i o neusklađenosti sa Reformskom agendom i Pismom namjere Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) te da postoje dvije varijante koje ne odražavaju sporazum premijera Federacije BiH Fadila Novalića i premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović.

''Takva ponuđena rješenja danas u Parlamentu neće dobiti podršku SNSD-a, ali treba vidjeti kako će danas glasati poslanici iz Srpske demokratske stranke'', kazao je Špirić.

Članovi Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma PSBiH jučer su odbili set zakona kojima se predviđa povećanje trošarina za naftu i naftne derivate za 15 feninga, jer većina smatra da bi primjena predloženih zakona proizvela negativne efekte za građane i gospodarstvo.

Riječ je o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH i Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda - svi u prvoj komisijskoj fazi na prijedlog Vijeća ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close