MUP

Specijalci ipak nisu rastjerali radnike na svoju ruku

Nakon deblokade prometnica, pojavile su se informacije u pojedinim lokalnim medijima kako su specijalci deblokadu izvršili ''na svoju ruku''.
Vijesti / Flash | 10. 07. 2019. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uprava policije MUP-HNŽ je u okviru svojih ovlasti izvršila deblokadu prometnice M-17 i uspostavila stanje sigurnosti i javnog reda i mira'', navedeno je u priopćenju Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ.

Naime, nakon deblokade prometnica, pojavile su se informacije u pojedinim lokalnim medijima kako su specijalci deblokadu izvršili ''na svoju ruku''.

Foto: Bljesak.info / Dolazak specijalaca snimljen iz zraka

Kako navodi policija, odluka je donesena nakon što su uzete ''u obzir sve okolnosti, te da održavanje ovog skupa nije prijavljeno nadležnoj PU Mostar, kao i činjenice da se sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, promet na javnoj cesti ne smije se ometati niti ograničavat''.



''Policijski službenici Uprave policije MUP-a HNŽ  su dana 9.7.2019. godine oko 20:00 sati deblokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Salakovac, koju su blokirali uposlenici Aluminija d.d. Mostar, uz uporabe minimalne fizičke sile i sredstava prinude'', navodi se.

U priopćenju se dodaje kako su uposlenici Aluminija 9.7.2019. godine oko 10 sati blokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Ortiješ.

'' Obzirom da je postojala mogućnost alternativnih rješenja, policijski službenici PU Mostar su za vrijeme trajanja blokade preusmjeravali promet zaobilaznim smjerovima, tako da nije došlo do većih zastoja prometa'', navodi MUP.

Foto: Bljesak.info / Specijalci u Salakovcu

Dodaje se kako su u 14:30 sati istog dana uposlenici Aluminija blokiraju magistralnu cestu M-17 u mjestu Salakovac, gdje je promet obustavljen u potpunosti  u oba smjera, te su nastale kilometarske kolone vozila.



''Također u koloni blokiranih vozila bilo je osoba koji su trebali na hospitalizaciju, djece, bolesnih starijih osoba i trudnica'', navodi MUP.

Kopirati
Drag cursor here to close