#prayforbrussels

Solidarnost sa žrtvama napada u Bruxellesu

Vijesti / Flash | 23. 03. 2016. u 06:54 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lik iz stripova Tintin belgijskog autora Georgesa Remija postao je simbol solidarnosti nakon kaosa koji su izazvali teroristički napadi u Bruxellesu, prenosi AP.

Ova agencija navodi da su korisnici društvenih mreža Twitter i Instagram dijelili sliku crvenokosog reportera u mantilu sa njegovim psom koji izgledaju šokirano i tužno.

Neki crtači su prikazali likove iz strip serije "Avanture Tintina" krvave i izubijane, dok su drugi korisnici društvenih mreža po ugledu na hashtag #JeSuisCharlie pisali #JeSuisBruxelles i #prayforbrussels.

Artists respond to Brussels terror #prayforbrussels

Posted by Bored Panda on Tuesday, 22 March 2016

Podsjetimo, brojne su se svjetske građevine ‘obukle’ u boje belgijske zastave, kao simbol solidarnosti sa žrtvama današnjih terorističkih napada. Tako su znamenitosti poptu Eiffelovog tornja i Branderburška vrata osvijetljena bojama belgijske zastave.

I Burj Khalifa, najviša zgrada na svijetu, a koja se nalazi u Dubaiu, sinoć je osvjetljena bojama Europske Unije i Belgije.

Na trgu Place de la Bourse stotine ljudi došlo je odati počast poginulima. Neki su palili svijeće i lampaše dok su drugi kredom na podu ispisivali poruke mira.

Kopirati
Drag cursor here to close