Privremeno

Hrvatska zatvara pogranične prijelaze s BiH

Od četvrtka, 2. travnja od 7 sati
Vijesti / Flash | 01. 04. 2020. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Granična policija BiH dobila je obavijest od NCC R. Hrvatske da će R. Hrvatska od četvrtka, 2. travnja od 7 sati privremeno zatvoriti sve granične prijelaze za pogranični promet između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćeno je u srijedu iz GP BiH.

To će uključivati i one granične prijelaze preko kojih je odlukom Mješovitog povjerenstva za praćenje ugovora između R. Hrvatske i Bosne i Hercegovine o graničnim prijelazima privremeno omogućen međunarodni promet putnika.

Ministarstvo sigurnosti BiH  obavijestilo je da je ovakva odluka uslijedila nakon dogovora BiH i Republike Hrvatske.

Naime, Ministarstvo sigurnosti BiH dobilo je prethodno mišljenje Granične policije, a onda je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić cijeli predmet proslijedio Ministarstvu vanjskih poslova i ministrici Biseri Turković.

Nakon toga, upućena je službena nota Hrvatskoj, gdje se prihvata prijedlog ove države da se oficijelno zatvore malogranični prijelazi.

Inače, preko ovih prijelaza praktično i nije bilo komunikacije, jer, kao što je poznato, obje su zemlje donijele zabranu o ulasku stranaca, tako da se malogranični promet i nije odvijao.

Kako navode u priopćenju, na ovim prijelazima nema sanitarnih inspektora tako da i zbog toga nije bilo moguće koristiti ove malogranične prijelaze.           

Koji se prijelazi zatvaraju?

Od sutra, 2. travnja u 7 sati, temeljem dogovora između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, sa ciljem sprječavanja širenja zaraze virusom COVID-19, privremeno prestaje s radom 20 graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom za pogranični promet i to:

1. Svilaj,

2. Gejkovac,

3. Pašin Potok,

4. Bogovolja,

5. Kordunski Ljeskovac,

6. Lička Kaldrma,

7. Bili Brig,

8. Aržano Pazar,

9. Dvorine,

10. Cera,

11. Jovića Most,

12. Sebišina,

13. Slivno,

14. Podprolog,

15. Unka,

16. Vukov Klanac,

17. Imotica,

18. Slano,

19. Hrvatska Dubica,

20. Gabela Polje, priopćeno je iz MUP-a RH.

Kopirati
Drag cursor here to close