Gradiška

Snažno nevrijeme i u BiH: Tuča, kvarovi i poplave

Voda je preplavila brojne ulice i zaplavila većinu podruma u gradskom naselju Senjak.
Vijesti / Flash | 13. 06. 2018. u 20:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snažno nevrijeme pogodilo je u popodnevnim satima Gradišku - pljusak praćen jakim vjetrom trajao je skoro jedan sat nepromijenjenog intenziteta, a voda je preplavila brojne ulice i zaplavila većinu podruma u gradskom naselju Senjak.

Nevrijeme je Gradišku pogodilo oko 16.30 sati.

Iz "Elektrodistribucije Gradiška" priopćeno je da su zbog kvarova na dalekovodima i niskonaponskoj mreži bez električne energije ostala domaćinstva u pojedinim naseljima u okolini Podgradaca, Čatrnje, Turjaka, Nove Tople i dijelovima prigradskih naselja.

U Elektrodistribuciji kažu da su ekipe na terenu i pokušavaju da otklone kvarove, puštaju napon tamo gdje je to moguće, a da će rano ujutro nastaviti sa radom, piše Srna.

Direktor Protugradne preventive Republike Srpske Tihomir Dejanović izjavio je da su tijekom današnjeg nevremena ispaljene 64 rakete na širem branjenom području zapadnog dijela Republike Srpske.

Dejanović je rekao da je mjestimično bilo pojave slabije tuče  i da je ovo bilo nevrijeme sa najobilnijim kišnim padalinama u kratkom vremenskom periodu i najsnažnijim vjetrom u ovoj sezoni.

Kopirati
Drag cursor here to close