Nevrijeme praćeno ledom

Snažna kiša poplavila brojne podrume i stanove u Hercegovini

Na području Hercegovine protekle noći pala je velika količina kiše koja je poplavila stanove i podrume.
Vijesti / Flash | 09. 06. 2018. u 16:54 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obilna kiša koja je tijekom noći i jutra zahvatila istočnu Hercegovinu prouzročila je nestanak struje u nekim trbinjskim selima, a poplavljene su i podrumske prostorije i prizemni stanovi u Trebinju i Bileći.

U "Elektro-Hercegovini" kažu da su od 2.00 sata bez struje ostala sva sela koja se opskrbljuju s dalekovoda "Lastva - Ljubomir", a ekipe ovog poduzeća su na terenu i očekuje se da će kvar biti otklonjen tijekom dana, prenose Nezavisne.

U gradskom operativnom centru navode da nije bilo prijavljenih šteta, ali da je zbog velike količine padavina ispumpavana voda u jednom objektu u Hrupjelima, dok su trebinjski vatrogasci uklanjali oboreno stablo kod Geljevog mosta.

Najviše padalina zabilježeno je u Bileći, 121 litar kiše po metru kvadratnom. U operativnom centru Bileće Srni je potvrđeno da je jutros voda ispumpavana iz nekoliko prizemnih stanova, da uklanjaju granje koja je protekle noći oborio olujni vjetar, te da nema većih šteta.

U Trebinju je tijekom noći palo 38 litara kiše po metru četvornom. Za protekla 24 sata u Gacku je palo 29, a u Nevesinju 19 litara kiše po metru kvadratnom.

Jaka kiša i vjetar sinoć su pogodili i općinu Maglaj, gdje je u mjestu Osova na krov Osnovne škole palo stablo.

''Vatrogasci su uklonili stablo izvršili privremeno pokrivanje na školskoj zgradi'', navedeno je u izvješću Federalne uprave civilne zaštite.

Na gradskom mostu u Maglaju odobreni su nosači ulične svjetiljke, koje su vatrogasci uklonili, kao i stablo koje je palo na put u blizini Doma kulture.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Tešnju ispumpali su vodu iz sportske dvorane u Osnovnoj školi „Huso Hodžić“, gdje je došlo do poplave uslijed velikog nevremena praćenog kišom i vjetrom.

U Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do ispadanja iz napona dalekovoda, a popravak je u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close