Epicentar kod Mostara

Snažan potres pogodio Hercegovinu

Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog zavoda, potres se osjetio čak u Italiji i Makedoniji.
Vijesti / Flash | 29. 12. 2017. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bljesak.info / Potres kod Mostara

Novi potres pogodio je područje Hercegovine u petak u 14.00 sati. Iako je prvotno objavljeno da je bio jačine 4,4 stupnja po Richteru, naknadno je korigiran na 3,9 stupnjeva po Richteru.

Kako je objavio Euro-mediteranski seizmološki zavod, epicentar potresa bio je južno od Mostara na dubini od dva kilometra.

Riječ je o četvrtom stupnju prema Mercalli - Cancani - Seibergove skale inteziteta koji je okarakteriziran kao umjeren zemljotres. 

''U kućama ga osjeti veliki dio stanovnika, a na otvorenom prostoru pojedine osobe. Tresu se vrata i pokućstvo, zveckaju stakla na prozorima. Pojedine ljude probudi'', stoji u opisu.

''Danas u 14.00 sati po lokalnom vremenu, mreža seizmoloških stanica Seizmološkog savez Republike Srpske lociran je potres s magnitudom 3,7 po Richteru i procijenjenim intenzitetom u epicentralnoj zoni od 5 stupnjeva Merkalijeve skale na području Mostara, točnije 15 kilometara južno od Mostara, na području Žitomislića'', izjavili su za Bljesak.info iz Seizmološkog saveza Republike Srpske.

''Potres ovog intenziteta ne bi trebao nanijeti štete na objektima, ali je bio dobro osjetan te smo imali poziva iz Hercegovine'', dodali su.

Prema podacima Euro-mediteranskog seizmološkog zavoda, potres se osjetio čak u Italiji i Makedoniji.

Kopirati
Drag cursor here to close