Samo kod nas

Smećarska vratolomija u Mostaru!

Vijesti / Flash | 13. 09. 2019. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarsko smeće ispričalo je razne priče. Grad, koji se umotava u kandidaturu prijestolnice kulture, nikako da se izmota iz omče otpada.

Mostarske ulice, od kojih su u zadnjih nekoliko mjeseci oprane samo četiri – što je Grad najavio u medijima – godinama trpe nemar građana i nemoć poduzeća koja drže metle u rukama.

Snimka koja je zabilježena u petak iza podneva najbolje opisuje borbu s mostarskim smećem. Golim rukama radnik na kamionu sprječava da otpad ne odnese vjetar. Ne treba govoriti koliko je sve pravila o zaštiti na radu prekršio i koliko se izložio opasnosti. No, to su ta naša posla bez kojih, čini se, nećemo moći još dugo.

Pisalo se, a nažalost, i pisat će se o malim i velikim deponijama u gradu, o nedostatku kanti za smeće i kulture onih koji bi ih trebali puniti ali i prazniti.

Tražio se krivac, upiralo se prstom u one koji su se 'spustili' u grad, u one koji sjede u poduzećima i onima koji vladaju gradom. Krivac pronađen nije, a Mostar ostaje šutjeti i trpjeti i smeće i šuplje priče o velikoj ljubavi prema najljepšem gradu.

Najnovije informacije govore kako je mostarsko poduzeće Deponija ostala bez okolišne dozvole i da ju neće tek tako moći dobiti. Mostar se treba pripremiti na novi udar smeća kojeg će trebati riješiti barem do 2024. Ako do tada smeće ne bude u nekakvoj strategiji za lokalnih izbora. Naravno, ako izbora bude. Smeća i smećarskih vratolomija će biti

Kopirati
Drag cursor here to close