Promovirani

Službeno je: MUP HNŽ-a dobio 75 policajaca

Promovirana 33. generacija polaznika Policijske akademije FMUP-a
Vijesti / Flash | 20. 06. 2018. u 12:54 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) danas je svečano  promovirana 33.  generacija polaznika za čin policajca.  

Generacija broji 115 polaznika, od kojih je 75 iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, 25 iz MUP-a ŽZH i 15 iz Federalne uprave policije i FMUP-a.

Na  Akademiji se trenutno još nalazi 127 polaznika za čin policajca, koji dolaze iz Srednjobosanske i Unsko-sanske i Hercegbosanske županije.

Promovirana generacija postigla je vrlo dobar uspjeh s prosječnom ocjenom 4,06.      

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara obraćajući se budućim policajcima kazao je da s ponosom ispraćaju 33. generaciju akademaca.  

''Izabrali ste da služite društvu, čime ste zaslužili naše poštovanje. Nadam se da ćete, vi budući policajci, znanje i vještine koje ste stekli na Akademiji primijeniti u praksi, i time opravdati naše povjerenje te  dati svoj doprinos jačanju ugleda policijske profesije'', kazao je Čampara. 

Naveo je da je  Policijska akademija FMUP-a respektabilna ustanova  koja je zadržala kvalitetu rada. 

''U prilog tome govore sljedeći podaci,  da se u  2017. godine na Akademiji  školovao 321 polaznik za činove policajaca i mlađeg inspektora. U prvoj polovini ove godine školovala su se 182 polaznika, a do kraja godine planirano je školovanja oko 400 polaznika. Različite vidove stručne obuke od 2017. pohađalo je 2.832 polaznika, a u prvoj polovina 2018.- 1.227 polaznika. Smatram da ovi podaci dovoljno govore o mogućnostima koje  Akademija pruža kvalitetom obuke, kao i kvalitetom nastavnog osoblja'', kazao je Čampara.   

Direktor Policijske akademije FMUP-a Nusret Beširević  rekao je da je "Akademija embrion policijske obuke, mjesto gdje budući policijski službenici stječu osnovna policijska znanja i vještine i prolaze određene specijalističke obuke".

''Evidentan je napredak u kvalitetu obuke od generacije do generacije, što potvrđuju povratne informacije iz Policijskih agencija za čije se potrebe vrši školovanje. Cilj nam je da policijsku obuku podignemo na nivo kakav je u zemljama Europske unije, imajuću uvijek na umu ulogu policije da  prije svega  štiti  ustavni poredak zemlje i garantira osobnu i imovinsku sigurnost građana'', kazao je Beširević.

Uime 33.  generacije polaznika,  kadet Ibro Miladin zahvalio je  FMUP-u, nastavnicima,  instruktorima i mentorima policijskih agencija na uloženom trudu "oko stjecanja osnovnih policijskih znanja i vještina".

''U narednom periodu u našim policijskim agencijama stečeno znanje ćemo dopunjavati, usavršavati i podizati na još veći nivo'', kazao je Miladin. 

Kopirati
Drag cursor here to close