Odluka Grada

Službeno: 16. svibanj Dan žalosti u Gradu Mostaru

Vijesti / Flash | 15. 05. 2017. u 10:02 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić proglasio je službenom odlukom 16. svibanj Danom žalosti u gradu na Neretvi, zbog tragične smrti pet građana Mostara u zrakoplovnoj nesreći koja se dogodila 13. svibnja.

''Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskoj vijeća i javnim ustanovamai poduzećima kojima je osnivač Grad Mostar'', ističe se u Odluci.

Također, dodaje se kako se na Dan žalosti neće na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima.

''Obvezuju se elektronski mediji sa područja Grada Mostara da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti'', dodaje se, uz napomenu kako Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Komemoracija za pet tragično preminulih u zrakoplovnoj nesreći bit će održana u utorak u 12.30 sati u HD herceg Stjepan Kosača u Mostaru, potvrđeno je za Bljesak.info iz Gradske uprave.

Pogrebi

Pokop i ispraćaj Lane i Luke Lovrić će biti u utorak 16.5.2017. godine u 17 sati ispred Gradske mrtvačnice 'Bijeli Brijeg', a pokop na Rimokatoličkom groblju 'Dračevice'.

Pokop i ispraćaj pilota Ivana Karačića će biti u utorak 16.5.2017. godine u 15 sati ispred Gradske mrtvačnice 'Bijeli Brijeg', a pokop na Rimokatoličkom groblju 'Smrduša - Slipčići.

Direktor škole Osnovne škole Zalik, Džemal Juklo izjavio je da škola organizira prijevoz za svoje učenike na dženazu Armanu Hadžiomeroviću, dječaku koji je tragično izgubio život u avionskoj nesreći u subotu.

Prijevoz će biti osiguran u 15:30 sati sa stajališta Ilići, Balinovac, Avenija, Gimnazija, Tekija, Lučki most, Pozorište, Razvitak, Autobusna stanica, Zalik, Sutina.

Nastava u toj školi, u utorak će biti skraćena.

Osmogodišnji Hadžiomerović pohađao je treći razred osnovne škole i bio je odličan učenik. Mnogi njegovi prijatelji rekli su kako je bio posebno i neobično dijete.

Dženaza Armanu Hadžiomeroviću će biti klanjana u 17 sati na gradskom groblju 'Sutina'.

Kopirati
Drag cursor here to close