korupcija i nezakonitosti

Slučaj 'Radončić': Tužiteljstvo neće popustiti pod bilo kakvim pritiscima

Vijesti / Flash | 07. 03. 2016. u 09:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine priopćilo je da je određivanje pritvora u predmetu protiv  Fahrudina Radončića dokaz postojanja pravne države i poruka da niko nije iznad zakona.

"Tužiteljstvo BiH postupa po najvišim pravnim standardima i u skladu sa zakonom. Očekujemo da suđenje u ovom predmetu počne, kako bi i građani  i javnost tijekom postupka mogli vidjeti kvaliteta i količinu dokaza kojima tužiteljstvo dokazuje krivnju optuženih u ovom predmetu", priopćeno je Tužiteljstva koje smatra apsolutno neprimjerenim "medijske napade i konstrukcije koji dolaze iz lista Dnevni avaz, koji je pod izravnim utjecajem optuženog u ovom predmetu".

Činjenica, navodi se u priopćenju, da će tužiteljstvo u ovom predmetu pozvati 27 svjedoka, 4 vještaka i priložiti više od 160 materijalnih dokaza, jasno govori da su potpuno neutemeljene medijske konstrukcije o nekom "montiranom" ili "političkom" procesu.

"Smatramo da su ovakvi medijski pritisci i napadi na pravosuđe neprimjereni i nedopustivi, te građanima naše zemlje, poručujemo da tužiteljstvo neće popustiti pod bilo kakvim pritiscima. Iskreno nas raduje što su građani i javnost naše zemlje, prepoznali napore Tužiteljstva BiH u borbi protiv korupcije i nezakonitosti, u kojoj nema niti će biti nedodirljivih i političkih zaštićenih osoba. Optuženi u ovom predmetu će biti procesuirani kao i svi drugi optuženi, bez obzira na politički položaj, materijalno stanje  ili bilo koje druge okolnosti, jer su svi građani pred zakonom jednaki", priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close