Dva mjeseca

Slučaj 'Memić': Produžen pritvor Dupovcu i Mutapu

Prema riječima Ferageta, odvjetnika obitelji Memić, pritvor je produžen za dva mjeseca, zbog opasnosti ometanje istrage i naročitih okolnosti koje bi dovele do uznemirenja javnosti.
Vijesti / Flash | 29. 04. 2021. u 16:57 BIRN

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Državni sud je za još dva mjeseca produžio pritvor Hasanu Dupovcu i Zijadu Mutapu, osumnjičenima u okviru istrage o stradanju Dženana Memića, potvrdio je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) odvjetnik Ifet Feraget.

Iako je Tužiteljstvo BiH na ročištu na kojem se raspravljalo o produženju pritvora, o čemu je BIRN BiH ranije pisao, tražilo da se ova mjera osumnjičenima produži za još tri mjeseca, pritvor je, prema riječima Ferageta, odvjetnika obitelji Memić, produžen za dva mjeseca, zbog opasnosti ometanje istrage i naročitih okolnosti koje bi dovele do uznemirenja javnosti.

Dupovac, bivši šef Odjela za prometne nesreće Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo (MUP KS), i Zijad Mutap, otac Alise, djevojke koja je bila sa Dženanom Memićem u noći kada je on nastradao, uhićeni su 1. veljače, a Tužiteljstvo ih tereti za organizirani kriminal, pomoć počinitelju poslije učinjenog djela i protuzakonito posredovanje.

Sud BiH je nedavno odredio i pritvor službeniku MUP-a KS-a Josipu Bariću zbog organiziranog kriminala u vezi sa protuzakonitim posredovanjem i pomoći počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela u sklopu iste istrage.

Dženan Memić preminuo je 15. veljače 2016., nakon teških ozljeda koje je zadobio 8. veljače iste godine, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

Ljubo i Bekrija Seferović su optuženi da su skrivili prometnu nesreću u kojoj je Memić teško ozlijeđen, ali ih je Županijski sud u Sarajevu oslobodio krivice. Vrhovni sud Federacije BiH dva puta je ukinuo presudu Županijskog suda, i postupak je trenutno na Vrhovnom sudu.

Kopirati
Drag cursor here to close