Traži se Slišković

Slučaj Lijanovići: Suđenje odgođeno zbog optuženog na psihijatriji

Vijesti / Flash | 06. 12. 2016. u 10:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog izostanka optuženog Joze Sliškovića, koji je hospitaliziran u Psihijatrijskoj klinici bolnice u Mostaru nastavak suđenja za organizirani kriminal, pranje novca i poreske utaje u 'slučaju Lijanović' odgođeno je u Sudu BiH.

Predsjedavajuća Vijeća Amela Huskić je navela da je Sudu ranije dostavljena dokumentacija da je optuženi otpušten s Urološke klinike, a iz nove dokumentacije nije vidljivo da je primljen u bolnicu, jer sadrži samo uputnicu na liječenje.

Vijeće je potom dalo naredbu za privođenje optuženog na naredno ročište, a u međuvremenu će se izvršiti provjere nalazi li se na liječenju.

BIRN podsjeća kako je Tužiteljstvo BiH optužilo Jerka, Slavu i Jozu Ivankovića Lijanovića i Miroslava Čolaka za pranje novca, a Milorada Bahilja, Sliškovića, Željka Mikulića, Draženka Kvesića, Mirjanu Šakotu, Mirka Galića i Miroslava Čolaka da su izbjegli da plate porez.

Svima je na teret stavljen organizirani kriminal, a pored njih, Tužiteljstvo tereti firme “Lijanovići”, “Mi-MO”, “Farmer”, “Farmko” i “Optimum” za neplaćanje poreza u periodu od 2007. do 2012. godine.

Suđenje će biti nastavljeno 13. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close