Lobiranje

Slovenci objavili tko je bio Toljev kontakt

Činjenica da je Tolj nazvao upravo Bamensa, prema tom slovenskom portalu, trebala bi objasniti mnoge događaje koji su se dogodili u posljednje dvije godine.
Vijesti / Flash | 10. 04. 2019. u 12:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenski POP TV prije dva dana objavio je audiosnimku na kojoj se može čuti kako pater Ivan Tolj, prvi čovjek medijskog koncerna Styria u Hrvatskoj, pokušava intervenirati, kako sam kaže, u ime hrvatske vlade, da u slovenskim medijima ne izađe priča o hrvatskom špijuniranju.

POP TV objavio je da je Tolj razgovarao s direktorom jedne multinacionalne medijske kompanije, a sada je otkriveno kako je riječ o Ludu Bammensu, direktoru za Europu američkog investicijskog fonda KKR-a.

"Riječ je o fondu koji je do prošle godine bio većinski vlasnik medijske grupe United Group, vlasnik hrvatske televizije Nova TV i televizijske mreže N1. U 2017. godini KKR i United Group također su željeli kupiti slovensku medijsku tvrtku Proplus, koja posjeduje POP TV i Kanal A TV, ali za to nisu dobili suglasnost. Predsjednik Upravnog odbora KKR-a je David Petraues, bivši general američke vojske i bivši direktor američke tajne službe CIA-e", piše slovenski portal Siol.

Činjenica da je Tolj nazvao upravo Bamensa, prema tom slovenskom portalu, trebala bi objasniti mnoge događaje koji su se dogodili u posljednje dvije godine. Siol tako podsjeća da su KKR i United Group imali velikih problema s preuzimanjem hrvatskih medija pa tako Agencija za elektroničke medije nije dozvolila da ova grupacija preuzme najgledaniju hrvatsku komercijalnu televiziju. Izgovor je bio vlasništvo nad Total TV-om kojim je imao samo 3 posto udjela na hrvatskom tržištu, no vlasnik kabelske televizije ne može posjedovati medije jer bi to narušilo tržišno natjecanje, prenosi Index.hr.

Upravo će Večernji list u siječnju 2018. godine objaviti vrlo važan intervju s Bamensom koji je tada rekao da su izravno pregovarali s hrvatskom vladom. Četiri mjeseca kasnije dobili su odobrenje za preuzimanje Nove TV, a Siol se pita koja je u tome bila uloga patera Tolja.

"Kronologija događaja i najnovija afera mogli bi potvrditi tezu da je Tolj tada lobirao u hrvatskoj vladi u ime KKR-a i da je sada zatražio povrat usluge od Bammensa, što je on odbio", piše Siol.

Kopirati
Drag cursor here to close