Hvala, također

Slatkorječive čestitke političara

Vijesti / Flash | 01. 03. 2016. u 08:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić uputio je građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 1. ožujka, Dana neovisnosti BiH navodeći kako je to ''izuzetno važan datum u historiji BiH''.

Nada u bolje sutra

''Ovaj datum nas podsjeća na nadu koju trebamo imati u bolje sutra i na cilj da zajedno živimo dostojanstveno u samostalnoj, neovisnoj i suverenoj Bosni i Hercegovini'', stoji u čestitci predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović navodi kako će ''taj povijesni trenutak ostati zabilježen kao datum koji je opredijelio stanovnike BiH da svoju domovinu grade kao suverenu i nezavisnu državu''.

''Tog dana smo preuzeli i obvezu da ćemo nastaviti zajednički graditi BiH onakvu za kakvu smo se opredijelili izjašnjavajući se na referendumsko pitanje, a to znači državu ravnopravnih građana, konstitutivnih naroda i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive'', naveo je Čović istaknuvši kako nas u budućnosti čekaju brojni izazovi, ''težak i zahtjevan put koji vodi u Europsku uniju''.

Ispunjeni patriotizmom

''Na tom putu moramo biti jedinstveni u svom nastojanju da, zajedničkim snagama, sa željom i vjerom u bolje sutra, postanemo dio europske obitelji. Iskreno vjerujem da je taj cilj naša budućnost kojoj svi najiskrenije težimo'', stoji u čestitki Čovića.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić uputio je svim građanima u zemlji i inozemstvu čestitku.

''U svoje osobno ime i uime SBB-a, čestitam vam 1. ožujka - Dan neovisnosti BiH. To je dan kada je većina građana BiH glasala za demokratsku i nezavisnu državu. Stoga, želim da ga provedete ispunjeni patriotskim duhom slaveći suverenitet jedine nam domovine'', navodi se u čestitki Radončića.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, u ime Vlade FBiH i svoje osobno ime, građanima BiH poželio sretan i uspješan 1. ožujka.

Put oporavka

Novalić ističe da je predajom aplikacije za prijem u veliku obitelj europskih država, BiH krenula putem koji je vodi ka članstvu u EU i NATO savezu.

''Kursom reformi počeli smo put oporavka ekonomije i društva u cjelini i stvaranju uslova u kojima će biti više socijalne pravde, otvorena nova radna mjesta, data šansa mladima i u kojem će biti poboljšan standard svih građana BiH. Na tom putu ćemo istrajati, i uvjeren sam, dostići razinu koju ova zemlja i njezini građani i zaslužuju'', stoji u čestitki Novalića.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić ocijenio je kako je BiH od referenduma prošla kroz najburnije razdoblje u svojoj povijesti.

''Ali je ostala i opstala, usprkos nastojanjima onih koji je nisu voljeli ni željeli kao slobodnu, samostalnu i suverenu. Iako i danas postoje oni koji žele da se BiH što prije raspadne na tri ili više dijelova, i dalje sam duboko uvjeren da će ovaj dan zaista postati praznik svih bh. građana i dan koji će spajati, a ne razdvajati ljude na vjerskoj, nacionalnoj i svakoj drugoj osnov'', kazao je Nikšić.

Dostojanstvo i ubojstvo

Uz želju da se 1. ožujka Dan neovisnosti Bosne i Hercegovine obilježi dostojanstveno širom BiH, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović svim građanima uputio je najsrdačnije čestitke. Kako je naveo, obilježavajući Dan neovisnosti, s poštovanjem se sjeća svih onih koji su pridonijeli ostvarenju povijesne težnje naroda o samostalnoj i demokratskoj državi, a posebno branitelja koji su položili živote za slobodu domovine.

''Njihove humke u svom dostojanstvu podsjećaju i opominju da neovisnost države koju mi danas imamo nije olako stečena'', kazao je Izetbegović.

Njegov kolega iz Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio da, kada je srpski narod u pitanju, 1. ožujka ne može biti praznik, jer je on asocijacija na ubojstvo srpskog svata kod Stare crkve na Baščaršiji i na odluku na osnovu koje se mimo volje tog naroda odlučivalo o sudbini BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close