Zaštita obitelji s djecom

Skupština HNŽ: Urediti Zakon o dječjem doplatku, porodiljnim naknadama...

Vijesti / Flash | 28. 06. 2017. u 10:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije na redovitoj sjednici, između ostalog, raspravljat će o Prijedlogu zakona o zaštiti obitelji s djecom u HNŽ, koji su zastupnici većinom glasova uvrstili u dnevni red.

Po riječima predsjednika Skupštine HNŽ-a Šerifa Špage, za provedbu ovog zakona na godišnjoj razini potrebno je izdvojiti oko 5,5 milijuna maraka.

''Mi sa sredstvima koja su predviđena za ovu godinu možemo osigurati sredstva da taj zakon uđe u implementaciju zadnji kvartal ove godine, odnosno od 1. listopada ove godine, uz obavezu da se svih sljedećih godina osiguraju sredstva koja su predviđena financijskom konstrukcijom ovog zakona'', izjavio je Špago prije početka sjednice Skupštine HNŽ.

Ovim zakonom je, kako je istaknuo, predviđeno pravo na dječiji doplatak, pomoć porodiljama koje nisu u radnom odnosu, isplata naknada porodiljama koje su u radnom odnosu za vrijeme trudničkog bolovanja i jednokratna novčana pomoć za opremanje novorođenčeta.

Inače, ovaj zakon nije donesen jedino u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Na sjednici će se raspravljati i o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o sudskim taksama s tarifom te o izvještajima o izvršenju proračuna HNŽ za prošlu godinu i izvršenju njegove tekuće rezerve.

Zastupnici će, također, razmatrati Informaciju o stanju sigurnosti na području HNŽ-a te dati mišljenje na Nacrt zakona o sigurnosti i zaštiti na radu Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close