Vlasništvo

Sjetili se: Prebačena oprema od 9 milijuna KM Graničnoj policiji

Po jedan uređaj će biti prenesen u vlasništvo Međunarodnog aerodroma Banja Luka i JP međunarodni aerodromi Mostar, Sarajevo i Tuzla
Vijesti / Flash | 14. 07. 2020. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH je donio Odluku o prijenosu vlasništva nad osnovnim sredstvom, čime se omogućava Graničnoj policije BiH da bez naknade izvrši prijenos vlasništva četiri uređaja za protudiverzijski pregled na aerodromske operatere u BiH, u ukupnoj vrijednosti oko 9,2 milijuna KM. 

Po jedan uređaj će biti prenesen u vlasništvo Međunarodnog aerodroma Banja Luka i JP međunarodni aerodromi Mostar, Sarajevo i Tuzla, priopćeno je u utorak iz Vijeća ministara.

Uređaji su, navode, dio opreme koju je ranije Graničnoj policiji BiH donirala Narodna Republike Kina sa jamstvenim rokom od godine dana, u kojem su bili osigurani besplatni servis i održavanje, a taj rok je istekao krajem studenog 2019. godine.

Prijenos ove opreme u skladu je sa Programom o sigurnosti civilnog zrakoplovstva BiH, kojim je propisano da je aerodromski operater dužan i odgovoran osigurati sigurnosnu opremu za protudiverzijski pregled, njeno redovito održavanje, pravilnu upotrebu i servisiranje, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Kopirati
Drag cursor here to close