Nastavak sutra

Prekinuta sjednica VSTV-a na kojoj se raspravljalo o Tegeltijinoj ostavci, sudioniku zasjedanja pozlilo

Odluku o prolongiranju nastavka zasjedanja priopćila je potpredsjednica VSTV-a BiH Sanela Gorušanović- Butigan.
Vijesti / Flash | 15. 12. 2020. u 15:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je nakon višesatne rasprave prekinuta, a njen nastavak zakazan je sutra.

Odluku o prolongiranju nastavka zasjedanja priopćila je potpredsjednica VSTV-a BiH Sanela Gorušanović- Butigan, nakon stanke koja je uslijedila radi usuglašavanja stavova o postupanju VSTV-a BiH nakon što je predsjednik tog regulatornog tijela Milan Tegeltija priopćio odluku o podnošenju neopozive ostavke.

Gorušanović-Butigan kazala je kako je jednom sudioniku zasjedanja pozlilo te da je sjednica usljed toga odgođena.

S obzirom na to da je Tegeltijina ostavka otvorila brojna pitanja u tehničkom i formalnom pogledu, članovi VSTV-a su prethodno iznijeli vlastite stavove u vezi s procedurama koje slijede, a koje se tiču izbora novih članova i rukovodstva ovog regulatornog tijela, u skladu sa Zakonom o VSTV-u BiH i Poslovnikom.

Između ostalog, na sjednici su razmatrana pitanja o načinu zakazivanja sjednica, nakon ostavke predsjednika, te o tome tko bi u ime VSTV-a mogao biti potpisnik i istupati prema drugim institucijama/trećim osobama.

Mišljenja članova VSTV-a su bila podijeljena, a 'u igri' su ostale varijante da se predsjednik VSTV-a bira na sjednici ili da se ovlasti osoba koja bi bila potpisnik u ime Vijeća.

U vezi s tim, a radi definiranja načina postupanja u novonastalim okolnostima, zatraženo je mišljenje Pravnog odjela VSTV-a, te je prethodno dana stanka, a nakon koje je priopćeno da se sjednica odgađa, odnosno da će biti nastavljena u srijedu, 16. prosinca.

Kopirati
Drag cursor here to close