Naprasno prekinuta mladost

Sjećanje na tragično preminule studente i nesreću koja je Mostar i regiju zavila u crno

19.12.2015. godine, petero hrvatskih studenata koji su bili na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane, nedaleko od Mostara, survalo se s automobilom u Neretvu.
Vijesti / Flash | 19. 12. 2017. u 15:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Četvero hrvatskih državljana, dvije djevojke i dva mladića iz Vinkovaca i okolice, utopilo se nakon što se jutros oko 10 sati vozilo vinkovačkih prometnih oznaka survalo u Neretvu sjeverno od Mostara, a samo jedan putnik se uspio spasiti i isplivati'', potvrdio je u izjavi za Hinu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

Ovo su bile prve službene informacije nesreće u kojoj je život izgubilo četvero studenata, Tena Vračević, Domagoj Roso, Antonija Šarić i Vjekoslav Božanović. Noć prije nesreće, koja je zauvijek prekinula njihove mlade živote, putem Facebooka su svi veselo najavljivali povratak kući. 

19.12.2015. godine, petero hrvatskih studenata koji su bili na putu za Hrvatsku kako bi s obiteljima proveli nadolazeće blagdane, nedaleko od Mostara, survalo se s automobilom u Neretvu. Dnevni avaz tada je napisao da je o nesreći policiju obavijestio građanin koji je vozilom naišao iz suprotnog smjera i vidio kada je Škoda udarila prednjim dijelom u brdo, a potom sletjela u Neretvu.

  Foto: Bljesak.info | Mjesto nesreće

Stjepan Bošković jedini je uspio preživjeti ovu nesreću, kazavši nakon nesreće da su se u vozilu šalili, a Vjekoslav, koji je upravljao automobilom, u jednom trenutku je krenuo da promijeni CD, koji nije radio. Odjednom su iz suprotnog smjera projurila dva vozila pa je netko povikao: Pazi, skreni!, nakon čega se automobil zabio u brdo, te nekoliko puta prevrnuo na cesti i proširenju, a zatim se strmoglavio u vodu.

Tijela Domagoja Rose (25), Tene Vračević (25), Antonije Šarić (22) i Vjekoslava Božanovića (24), dva dana poslije nesreće su ispraćena ispred gradske mrtvačnice u Mostaru prema Vinkovcima gdje su pokopani, a prije toga održana je komemoracija na Sveučilištu u Mostaru gdje su studirali.

Stojan Lasić/ PIXSELL / Ispraćaj pun suza 

Ispraćaju je nazočio  velik broj kolega studenata, profesora, građana Mostara koji su se sa suzama u očima oprostili od četvero Slavonaca, dok je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić proglasio Dan žalosti u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Zastave Republike Hrvatske i Vukovarsko-srijemske županije bile su spuštene na pola koplja, a na svim zgradama u kojima su tijela državne vlasti i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave bile su  izvješene i crne zastave.

Foto: Bljesak.info / Spomenik u Bijeloj

Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru na mjestu stradanja četvero studenata iz Slavonija podiglo je spomenik ove godine u rujnu, te će kao i prošle godine večeras biti održana sveta misa za poginule studente Antoniju, Tenu, Vjekoslava i Domagoja te sve ostale pokojne studente Sveučilišta u Mostaru. Svetu misu predslavi mostarski biskup msgr. Ratko Perić, a liturgijsko pjevanje predvodi Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close