Borak

Široki Brijeg: Vandali uništili tek postavljenu klupu i ispisali vulgarni natpis

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 14:10 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznati vandali uništili su u noći s utorka na srijedu tek postavljenu klupu na šetnici u širokobriješkom Borku te su na njoj ispisali vulgaran natpis. 

Naime, klupe na šetnici uz rijeku Lišticu stare su nekoliko desetljeća, a prije pet dana mladi volonteri su u eko akciji ''Zajedno za našu prirodu'' uklonili staru drvenu građu s klupa te su postavili novu i obojali ih uz istaknut natpis ''Oprez, svježe obojano''.

Zbog velikog opsega posla, ova klupa je postavljena u utorak, a nepoznati vandal, ili više njih, kako kažu iz Vijeća mladih grada Širokog Brijega, sjeli su na klupu i uništili odjeću te su ju u naletu ljutnje uništili.

''Unatoč upozorenju koje je bilo istaknuto na klupama da su svježe obojane, netko je ipak sjeo i u naletu ljutnje klupu oštetio velikim kamenom te ju je ukrasio vulgarnim natpisom 'Ko god da je ovo farbao, je** mu Bog mater''', izjavili su za Bljesak.info iz Vijeća mladih Široki Brijeg koje je bilo organizator spomenute eko akcije.

Članovi ove organizacije su klupu u ovakvom stanju zatekli u četvrtak te su oštro osudili ovaj vandalski čin.

Podsjećamo, skupina od oko 40 mladih volontera prošle subote je u velikoj eko akciji ''Zajedno za našu prirodu'' uredila i očistila veliku površinu Borka. Uklonjeno je smeće s obje obale rijeke Lištice te su renovirane dotrajale klupe i inventar dječjeg parka.

Kopirati
Drag cursor here to close