Ubojstvo u pokušaju

Široki Brijeg: Jednomjesečni pritvor muškarcu koji je prostrijelio sumještanina

Vijesti / Flash | 23. 06. 2017. u 17:22 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu dana 23. lipnja 2017. godine je otvorilo istragu protiv V.M. (52) iz Širokog Brijega, koji se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Ubojstvo u pokušaju opisano i kažnjivo po čl. 166. st. 1. KZ F BiH, na način da je dana 22. lipnja 2017. godine, oko 02,00 sati, u mjestu Kočerin, Široki Brijeg, u alkoholiziranom stanju, nakon što se prethodno verbalno sukobio sa drugim gostima, u prisustvu više osoba, koje su se nalazile na proslavi blagdana Sv. Petra i Pavla, izvadio pištolj iz vozila, repetirao ga i u namjeri da liši života oštećenika M.G. (37), ispalio nekoliko hitaca, posljedicom čega je oštećeni M.G. zadobio prostrjelnu ranu desne natkoljenice.

''Istog dana, 23. lipnja 2017. godine, podnesen je prijedlog za određivanje pritvora, uz koji su dostavljeni čvrsti dokazi, na temelju kojih je Županijski sud u Širokom Brijegu odlučio da prema osumnjičeniku V.M. odredi pritvor u najdužem trajanju od jednog mjeseca.

Razlog su dostavljeni dokazi koji ukazuju na to da bi osumnjičenik V.M. boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, dovršiti pokušano kazneno djelo, te da se radi o kaznenom djelu Ubojstva u pokušaju za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža koje je učinjeno u noćnim satima, u alkoholiziranom stanju, uslijed prepirke i fizičkog obračuna, u prisustvu većeg broja gostiju na javnom mjestu, pa bi puštanje na slobodu osumnjičenika V.M. rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanju javnog reda'', izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose sa javnošću ŽT ŽZH Široki Brijeg

Županijsko tužiteljstvo ŽZH nastavlja rad na ovom predmetu u smjeru prikupljanja svih raspoloživih dokaza u cilju okončanja ove istrage koja će rezultirati donošenjem odluke u ovom kaznenom predmetu.

Kopirati
Drag cursor here to close