Reakcija HRS-a

Široki Brijeg: Gradske službe pale vatre unutar šumskih površina?

''Kako možemo očekivati od „običnog“ puka poštivanje zakona, ako nadležne službe ne poštuju isti?'', zapitali su iz HRS-a
Vijesti / Flash | 23. 07. 2021. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prigodom radova na projektu uređenja javne površine uz rijeku Lišticu, protivno svim sigurnosnim protokolima zaštite od požara, protivno uredbama županijskih službi, gradske službe, po ovim vrućinama, pale korov i nisko raslinje tik uz šumsku površinu'', obavijestio je HRS Široki Brijeg.

''Je li moguće ovo? Pogotovo znajući muku koju vatrogasne jedinice imaju sa požarima, čak i prigodom jučerašnjeg požara na duhanskoj stanici'', zapitali su iz HRS-a.

Iz ove stranke podsjetili su na izjave Drage Martinovića iz Uprave Civilne zaštite ŽZH, koja je upozorila građane da je zabranjeno bilo kakvo paljenje vatre u blizini šumskih površina ili površina pod usjevima, stambenih naselja, vodova dalekovoda i sl., te su apelirali na pridržavanje zakonskih odredbi.

''Kako je moguće da se gradske službe ne pridržavaju istoga? Kako možemo očekivati od „običnog“ puka poštivanje zakona, ako nadležne službe ne poštuju isti? Znajući kako se ovi radovi vrše preko puta duhanske stanice koja je gorila jučer, pitanje je jesu li ovi radovi razlog požara koji je jučer zahvatio njene ruševine?'', naveli su iz G.O. HRS-a Široki Brijeg koji je uputio zahtjev inspekcijskim službama da hitno iziđu na teren i urade inspekcijski nadzor radova koji se obavljaju.

Dodaju da su obavijestili nadležne službe o načinu obavljanja radova, te će, kažu pozvati na odgovornost za ovakvo neodgovorno ponašanje na sljedećoj sjednici gradskog vijeća Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close