Požar lokaliziran

Široki Brijeg: Gasitelji uspjeli obuzdati vatrenu buktinju

Vijesti / Flash | 26. 08. 2017. u 19:54 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Požar koji je u subotu oko 15.00 sati izbio na Bošnjakovom brdu iznad Širokog Brijega lokaliziran je u 21.30 sati, potvrđeno je za Bljesak.info iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg.

Oko 50 gasitelja nadljudskim naporima uspjelo je zaustaviti vatrenu buktinju koja je gutala pred sobom šumu, visoko te nisko raslinje. Iako vatra došla na svega nekoliko metara od obiteljskih kuća, gasitelji su uspjeli obraniti sve objekte.

Stradala su tri drvena stupa električne energije, a opožareno područje te selo Gradac ostali su bez električne energije dok djelatnici Elektra već rade na postavljanju novih stupova.  

Vatra je prvo zaustavljena sa zapadne strane, no vjetar je usmjerio stihiju prema istoku te je u kasnim poslijepodnevnim satima ponovno bio ugrožen manji broj kuća, no uspješno su obranjene.

Kako neslužbeno doznaje Bljesak.info, požar je izazvao jedan mještanin koji je palio korov oko svoje kuće. Vatru je uspio ugasiti, barem je tako mislio, te je otišao u kuću da bi se kasnije uspostavilo da ona u potpunosti nije bila ugašena te se proširila prema brdu.

Gasitelji su uspjeli zaustaviti prodiranje vatre prema istoku te je požar lokaliziran, a na terenu će ostati dežurati cijelu noć.  

Na terenu su bili vatrogasci iz Širokog Brijega, Gruda, Mostara i Čitluka, kompletna stanica Gorske službe spašavanja Široki Brijeg te njihove kolege iz GSS Grude. Požar su gasili i djelatnici Elektra, kao i veliki broj mještana te dobrovoljaca. Na putu su bili i vatrogasci iz Ljubuškog, no opozvani su pred sami dolazak u Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close