Krizni stožer ŽZH

Široki Brijeg: Dvije osobe poslane na testiranje, traga se za nultim pacijentom

''Osoba je pregledana u Domu zdravlja u prostoru koji je predviđen za ovakve situacije, nakon čeka je upućena u SKB Mostar. Radi se od 75-godišnjakinji koja je u stabilnom stanju''
Vijesti / Flash | 24. 03. 2020. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Osoba kojoj je potvrđen korona virus živi s nevjestom a imala je kontakt s cijelom obitelji i susjedima'’, rečeno je u utorak na konferenciji za medije ispred Stožera Civilne zaštite ŽZH povodom informacije da je jedna osoba zaražena koronavirusom u Širokom Brijegu.

Dodali su i kako su dvije bliže osobe iz kontakata starice upućene na testiranje u SKB Mostar., te da su poduzete mjere dezinfekcije unutar prostorija Doma zdravlja.

''Osoba je pregledana u Domu zdravlja u prostoru koji je predviđen za ovakve situacije, nakon čeka je upućena u SKB Mostar. Radi se od 75-godišnjakinji koja je u stabilnom stanju. Detaljno su uzete amneze i epidemiološki kontakti. Apeliramo na sve da se pridržavamo svih mjera i slušamo savjete stručnjaka'', rekao je to na konferenciji za medije županijski ministar zdravstva Tomislav Pejić.

Eidemiolog Ivan Vasilj naveo je kako su u DZ Široki Brijeg radili po svim pravila te da je u tijeku testiranje kontakata i stavljanje u izolaciju.

''Osam kontakata iz susjedstva i tri osobe su provjerene, koje su bile u posjeti kad je osoba bila u inkubaciji, znači još uvijek smo u potrazi za nultim pacijentom. Jedan slučaj je i u Republici Hrvatskoj, te ćemo stupiti u kontakt i s njima i s osobama koje su napustile našu zemlju. Danas testiramo dvije osobe pa ćemo kasnije utvrditi što dalje'', rekao je Vasilj i dodao kako osobe koje su u izravnom kontaktu idu u samoizolaciju.

Na konferenciji je rečeno i kako DZ Široki Brijeg nema testove na korona virus, niti će ih imati, jer se to radi u SKB Mostar, te da je procesu nabavka 5.000 briseva transportnih koje će slati u mostarsku bolnicu, kako bi i njih rasteretili.

Podsjećamo, starijoj ženskoj osobi s područja Širokog Brijega dijagnosticirana ije nfekcija koronavirusom te je tijekom ponedjeljka hospitalizirana na Kliniku za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close