U kolovozu

SIPA: Zaprimljeno ukupno 489 prijava od kojih je 27 sa korisnim informacijama

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi sa opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, gospodarskim kriminalom i ostalim kaznenim djelima.
Vijesti / Flash | 04. 09. 2019. u 11:06 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kolovozu 2019. godine registrirali su ukupno 410 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", od kojih je 14 bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljeno je ukupno 79 prijava, od kojih je 13 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, priopćeno je iz SIPA-e.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u vezi sa opojnim drogama, oružjem, trgovinom ljudima, gospodarskim kriminalom i ostalim kaznenim djelima.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem "Krimolovaca" i elektronskog obrasca, 17 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po deset je postupala i SIPA.

U kolovzu je primljeno 27 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca" ili elektronskog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 53 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" – 080 020 505, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close