Akcija 'Mores'

SIPA uhitila tri osobe osumnjičene za primanje dara

Policijski službenici SIPA-e su po naredbi Općinskog suda u Orašju, pretresli osobe, stambene i poslovne objekte, službene prostorije te pokretne stvari na ukupno šest lokacija u Bosanskom Šamcu, Orašju i Odžaku.
Vijesti / Flash | 30. 03. 2021. u 13:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Posavskog kantona, realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Mores“.

U toj akciji uhićene su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo - primanje dara i drugih oblika koristi.

Prilikom realizacije spomenutih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su po naredbi Općinskog suda u Orašju, pretresli osobe, stambene i poslovne objekte, službene prostorije te pokretne stvari na ukupno šest lokacija u Bosanskom Šamcu, Orašju i Odžaku.

U sklopu tih pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena suma novca koja potiče iz izvršenja kaznenog djela, te predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, dvije uhićene osobe  će u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Tužilaštva Posavskog kantona, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close