Po nalogu Tužiteljstva

SIPA uhitila četiri osobe zbog ratnog zločina

Razlog uhićenja je postojanje osnova sumnje da su uhićeni počinili kazneno djelo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva".
Vijesti / Flash | 15. 11. 2017. u 10:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Mrkonjić Grada pretresli pet objekata koje koriste osumnjičene osobe.

U pretresima je otkriveno i privremeno oduzeto oružje i vojna oprema, i to dvije automatske puške M70,  automatska puška M56, snajperska puška M76, tri puške M48, pištolj M57, pištolj M70, tri ručne bombe, 1000 komada municije različitog kalibra, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi u daljem postupku.

SIPA je jutros na području Mrkonjić Grada i Prnjavora slobode lišila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području općine Donji Vakuf tokom 1995. godine.

U tijeku je privođenje osoba lišenih slobode u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Aktivnosti u okviru predmeta se nastavljaju, priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close