BiH domaćin međunarodnom susretu

Ukrajinac uhićen jer je prevozio 5 Pakistanaca i 3 Afganistanca

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada.
Vijesti / Flash | 30. 04. 2020. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici PU Konjic-PS Prozor radeći redovne policijske zadaće dana 29.4.2020. godine oko 17.25 sati u mjestu Lug općina Prozor, lišili su slobode osobu inicijala H.R. (1998.) iz Ukrajine.

Pretresom vozila marke Mercedes GLK kojeg je osumnjičeni iznajmio u jednoj auto kući u Sarajevu pronađeno je osam osoba afroazijskog porijekla:

A.A. (1990.) Pakistan, M.K. (1996.) Afganistan, Z.K. (1998.) Pakistan, U.K. (1995.) Pakistan, A.K. (2000.) Pakistan, C.U. (1990.) Afganistan, S.K. (1990.) Afganistan i Q.B.(1990.) Pakistan.

Medicinsko osoblje Doma zdravlja Prozor izvršili su zdravstveni pregled (trijažu) navedenih osoba, nakon toga su isti pod policijskom pratnjom predati zajedno sa vozilom na daljnje postupanje službenicima SIPE u Mostaru", stoji u priopćenju MUP-a HNŽ.

Kako je priopćeno iz SIPA-e, postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA-e su u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, pretresli osumnjičenog i putničko motorno vozilo kojim je upravljao, te tom prilikom otkrili osam krijumčarenih osoba za koje je provjerama utvrđeno da su državljani Afganistana i Pakistana.

''U skladu s članom 66. Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno je oduzeto navedeno putničko motorno vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prijevoza migranata, kao i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku.

Osumnjičena osoba privedena je u prostorije SIPA-e i nad njim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, u skladu s odredbama Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine, uz odgovarajući izvještaj, biti predano u nadležnost Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine'', priopćeno je iz SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close